Colaboración
Colaboración

Madrilgo Hezkuntza eta Lanbide Heziketako Ministerioak Bultzatuak

Elikadura 4.0 dieta pertsonalizatu eta doitasunezkoa egiteko

PROIEKTUAN PARTEHARTZAILEAK

PROIEKTUA

ENTITATEAK KOMUNITATEA

Elikadura 4.0 dieta pertsonalizatu eta doitasunezkoa egiteko

CIFP DON BOSCO LHII EUSKADI
IES ZAIDIN VERGELES ANDALUZIA
LEIOA OSTALARITZA ESKOLA LHII EUSKADI
BASQUE CULINARY CENTER FUNDAZIOA EUSKADI
IKIGAIA S.L. EUSKADI

 

PROIEKTUAREN LABURPENA

Hezkuntza eta Lanbide Heziketako Ministerioak bultzatutako proiektua, CIFP Don Bosco LHII buru duena, Lanbide Heziketako Zaidin-Vergeles ikastetxearekin eta CIFP Leioako Ostalaritza Eskolarekin eta Ikigaia zentro medikoa  BCC Innovation, gastronomiaren arloko zentro teknologiko sektoriala den  Basque Culinary Center-ekin lankidetzan.

Kontuan hartuta elikadura arrisku-gaixotasunak prebenitzeko tresna gisa kokatzen ari dela, proiektu honen helburua  elikagai funtzionalak eta dieta pertsonalizatuak garatzea da, superelikagaiak edo elikagai aberastuak barne hartuta, herritarren osasun ona ziurtatzeko, jaterakoan gozatzeko plazera galdu gabe.

Lanbide-heziketako zentroak, Ikigaia osasun-zentroa eta BCC Innovation zentro teknologiko sektorialaren aholkularitza eta inplikazioarekin, elikagai funtzional eta dieta/menu osasungarri horiek garatzen saiatuko dira.Emaitza gisa, balioa ezagutza gisa ematea espero da, bai osasunaren, nutrizioaren, ostalaritzaren, elikagaien industriaren eta produktu farmazeutikoen, bioteknologikoen eta antzekoen fabrikazioaren arloetan, bai lanbide-heziketako ziklo eta familietan. Era berean, proiektu honek zentro eta enpresen sare bat sortu nahi du, hainbat autonomia-erkidegotako biozientzien (elikadura eta osasuna) arloko berrikuntza-proiektuetan modu arinean lan egiteko.

Informazio gehiago behar baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan

berrikuntza@donbosco.eus