


Madrilgo Hezkuntza eta Lanbide Heziketako Ministerioak Bultzatuak
Elikadura 4.0 dieta pertsonalizatu eta doitasunezkoa egiteko
PROIEKTUAN PARTEHARTZAILEAK
PROIEKTUA |
ENTITATEAK | KOMUNITATEA |
Elikadura 4.0 dieta pertsonalizatu eta doitasunezkoa egiteko |
CIFP DON BOSCO LHII | EUSKADI |
IES ZAIDIN VERGELES | ANDALUZIA | |
LEIOA OSTALARITZA ESKOLA LHII | EUSKADI | |
BASQUE CULINARY CENTER FUNDAZIOA | EUSKADI | |
IKIGAIA S.L. | EUSKADI |
PROIEKTUAREN LABURPENA
Hezkuntza eta Lanbide Heziketako Ministerioak bultzatutako proiektua, CIFP Don Bosco LHII buru duena, Lanbide Heziketako Zaidin-Vergeles ikastetxearekin eta CIFP Leioako Ostalaritza Eskolarekin eta Ikigaia zentro medikoa BCC Innovation, gastronomiaren arloko zentro teknologiko sektoriala den Basque Culinary Center-ekin lankidetzan.
Kontuan hartuta elikadura arrisku-gaixotasunak prebenitzeko tresna gisa kokatzen ari dela, proiektu honen helburua elikagai funtzionalak eta dieta pertsonalizatuak garatzea da, superelikagaiak edo elikagai aberastuak barne hartuta, herritarren osasun ona ziurtatzeko, jaterakoan gozatzeko plazera galdu gabe.
Lanbide-heziketako zentroak, Ikigaia osasun-zentroa eta BCC Innovation zentro teknologiko sektorialaren aholkularitza eta inplikazioarekin, elikagai funtzional eta dieta/menu osasungarri horiek garatzen saiatuko dira.Emaitza gisa, balioa ezagutza gisa ematea espero da, bai osasunaren, nutrizioaren, ostalaritzaren, elikagaien industriaren eta produktu farmazeutikoen, bioteknologikoen eta antzekoen fabrikazioaren arloetan, bai lanbide-heziketako ziklo eta familietan. Era berean, proiektu honek zentro eta enpresen sare bat sortu nahi du, hainbat autonomia-erkidegotako biozientzien (elikadura eta osasuna) arloko berrikuntza-proiektuetan modu arinean lan egiteko.
Informazio gehiago behar baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan
berrikuntza@donbosco.eus
