GOI-MAILA

ELIKAGAIEN INDUSTRIAKO PROZESUETAKO ETRA KALITATEKO GOI-MAILAKO TEKNIKARIA

Titulu honen konpetentzia orokorraren arabera, elikagaiak elaboratzeko prozesuak antolatu eta kontrolatuko dituzu. Bestalde, eragiketak eta beharrezko baliabide materialak eta giza baliabideak ikuskatuko dituzu, betiere elikagaien produkzio, kalitate eta segurtasuneko planak, laneko arriskuen prebentziorako planak eta ingurumena babesteko planak aplikatuz, indarrean dagoen legeriaren arabera.

  • Maila:  Goi-Maia
  • Duración: 2 Urte / 2000 Ordu
  • Eredua: 
    • D (Euskeraz)
  • Elikadura-teknologia (198 ordu)
  • Elikagaien analisia (132 ordu)
  • Elikagaiak prestatzeko eta kontserbatzeko tratamenduak (198 ordu)
  • Elikagaien produkzioaren antolamendua (66 ordu)
  • Prozesu-industrietako mantentze elektromekanikoa (132 ordu)
  • Elikagaien kontrol mikrobiologikoa eta sentsoriala (66 ordu)
  • Nutrizioa eta elikadura-segurtasuna (99 ordu)
  • Laneko prestakuntza eta orientabidea (99 ordu)
  • Elikadura-bioteknologia (100 ordu)
  • Elikagaien industriako merkaturatzea eta logistika (100 ordu)
  • Elikagaien industriako kalitatearen eta ingurumenaren kudeaketa (100 ordu)
  • Elikagaien industriako prozesu integratuak (120 ordu)
  • Elikadura-berrikuntza (80 ordu)
  • Elikagaien industriako prozesuetako eta kalitateko proiektua (50 ordu)
  • Ingeles teknikoa (40 ordu)
  • Enpresa eta ekimen sortzailea (60 ordu)
  • Lantokiko prestakuntza (360 ordu)

 

  • Lerroko, fabrikazio-plantako, sekzioko edo biltegiko burua.
  • Txandako burua.
  • Tresneriaren, prozesuen eta produktuen ikuskatzailea.
  • Produkzioko arduraduna.
  • Beste produktu batzuk elaboratzeko eta prozesuak garatzeko arduraduna.
  • Elikagaien analisietako teknikaria.
  • Analisi sentsorialetako teknikaria.
  • Kalitate-kontroleko laborategiko arduraduna.
  • Kalitate-ikuskatzailea edo -auditorea.
  • Elikagaien segurtasunaren kudeaketako arduraduna.
  • Hornikuntzetako arduraduna.
  • Ontziratze- eta enbalatze-lerroko arduraduna.
  • Ingurumen-kontroleko eta lan-segurtasuneko arduraduna.
  • Merkataritzako teknikaria.
    • Zerealen deribatuen eta gozogintzako produktuen teknologia.
    • Produktu laktikoen teknologia.
    • Haragi eta hauen eratorrien teknologia.
    • Arrain eta mariskoaren teknologia.
    • Kontserben teknologia.
    • APPCC analisia.
    • Elikagaien laginketa teknikak.
    • Ingurugiro laginen analisiak.
    • Analisi instrumentalak: HPLC, UV-ikuskor espektroskopia, FTIR, absortzio atomiko espektroskopia (AAS), pH eta konduktibitatea, …
    • Proteinen determinazioa Kjeldahl metodo ofiziala erabiliz.
    • Gantzak Gerber bidez
    • Gantzen estrakzioa: soxlhet, twisselmann, ECE ….
    • Elikagai kontserbatzaileen determinazioa: benzoatoak, sorbatoak….
    • Mikrobiologiako entseguak: ereinketak, kontaketak, isolaketak, mikrooganismo desberdinen identifikazioa….
    • Entsegu bioteknologikoak: elektroforesia, Western Blot, estrakzio eta DNA kuantifikazioak, PCR-a …

    Elikagaien industriako prozesuetako eta  kalitateko goi-mailako teknikarien prestakuntza-eskaintza honi buruzko informazio osoa nahi baduzu, bete eta bidali eskuinaldean agertzen den inprimakia, eta katalogo osoa ikusi/deskargatu ahal izango duzu.

    A

      PRAKTIKAK ZER ENPRESATAN EGINGO DITUZUN

      FORMAKUNTZA OSAGARRIA

      • DUAL Heziketa.
      • Praktikak atzerrian. Erasmus programa.
      • Ingeles errefortzu saioak (online edo presentziala).
      • Sentsibilizazio ekintzak: Berdintasuna, Inklusioa, Solidaritate eta ingurugiroa.
      • Lankidetzako metodologia aktiboa.
      • Sektoreko enpresa eta Ikerketa zentruetako hitzaldi dibulgatiboak.
      • Sektoreko enpresa eta Ikerketa zentruetara bisitak.

      IKASKETAK BUKATZEAN

      Lan Egitea:

      • Lerroko, fabrikazio-plantako, sekzioko edo biltegiko burua.
      • Txandako burua.
      • Tresneriaren, prozesuen eta produktuen ikuskatzailea.
      • Produkzio-arduraduna.
      • Beste produktu batzuk elaboratzeko eta prozesuak garatzeko arduraduna.
      • Elikagaien analisietako teknikaria.
      • Zentzumen-analisietako teknikaria.
      • Kalitate-kontroleko laborategiko teknikaria.
      • Kalitateko ikuskatzailea.
      • Elikagaien segurtasunaren kudeaketako arduraduna.
      • Hornikuntzetako arduraduna.
      • Ontziratze- eta enbalatze-lerroko arduraduna.
      • Ingurumen-kontroleko eta lan-segurtasuneko arduraduna.
      • Merkataritza-teknikaria.

      • Don Boscon titulatutako ikasle ohien lan-poltsa.
      • Unibertsitatera sartzeko aukera.
      • Don Bosco-ko Erasmus bekez baliatuz, lan praktikak atzerrian egiteko aukera.